ANÀLISIS DE PROGRAMES

A continuació us proposem una selecció d'aplicacions que podem trobar a la xarxa i que estan relacionades amb la música. Hi ha una petita descripció per cada aplicació que us ajudarà a triar la que millor s'adapti als vostres interessos.

També hem creat un webmix on anirem afegint cada aplicació perquè hi pugueu accedir més fàcilment. Només haureu d'entrar al següent enllaç: aplicacions musicals.

Esperem que us siguin d'utilitat.

Programes analitzats per Jorge Claver

La vaca Connie

El web de la vaca Connie està pensat perquè tan pares com fills el puguin fer servir a la vegada.

És un programa destinat a nens i nenes de 3 a 6 anys. La interfície és molt senzilla i hi podem trobar tres apartats: jocs, contes i aprendre amb els pares. Trobem jocs on els més petits poden aprendre els sons de diferents animals de granja, fins els jocs on amb ajuda d’algun adult els nens i nenes poden començar a formar paraules.

Podeu visualitzar una anàlisi més completa del programa en la següent pauta.

Incredibox

És un programa destinat al públic en general. Una aplicació flash que ens permet composar cançons a partir de sons generats per un especialista en beatbox.

Per començar s'ha de triar entre les tres versions de Incredibox, seleccionem la versió que vulguem i comencem a crear el nostre ritme. Sota els personatges hi ha una sèrie de símbols que representen els efectes que podem utilitzar. Hi podem trobar: Efectes, Beats, Melodies, Cors i Veus.

Podeu visualitzar una anàlisi més completa del programa en la següent pauta.

Virtual keyboard

És una programa que permet tocar fins a nou instruments diferents mitjançant únicament un teclat. Es poden acompanyar les diferents composicions amb sons de bateria predefinits que faran que el resultat sigui més atractiu. Es totalment en anglès i amb això podem jugar i conèixer el nom de diferents instruments musicals en una altra llengua, també ens pot servir per escoltar i reconèixer el so de tots els instruments que s'ofereixen.

Podeu visualitzar una anàlisi més completa del programa en la següent pauta.

Take a walk

És un joc que integra perfectament imatge i so permetent a l’usuari situar-se dins la petita història. S’ha d’intentar superar tots els obstacles i aconseguir fer la màxima puntuació per desbloquejar tots els elements amagats.

Us deixo un enllaç a una versió del joc que permet posar músiques pròpies a les pantalles.

Podeu visualitzar una anàlisi més completa del programa en la següent pauta.

Programes analitzats per Marta Villalba

Our English Friends

Our English friend és una web destinada als infants d'entre 6 i 12 anys. L'objectiu d'aquesta és que els usuaris aprenguin anglès de forma divertida i interectiva.

La interfície és molt atractiva ja que les imatges són molt atractives i el contingut està molt ben distribuït. Hi ha diversos temes dins dels quals hi ha diferents activitats. La navegació és molt bona ja que pots accedir fàcilment a tots els continguts.

Personalment, crec que és un bon lloc per aprendre anglès ja que permet als usuaris adquirir nou vocabulari d'una forma diferent.


A continuació, us deixo una pauta perquè pugueu visualitzar un l'anàlisi més complet.

El reloj sincopado

És un programa destinat a infants de 3 a 7 anys aproximadament. L'objectiu d'aquest és que els infants treballin la pulsació a través d'una audició. Aquest programa utilitza els recursos que ofereixen les TIC per treballar el concepte musical de la pulsació. Els usuaris han d'anar marcant la pulsació dins la casella seguint la cançó. La interfície és molt simple i la navegació és molt fàcil, la qual cosa afavoreix a la llibertat dels infants.

Us animo a intentar-ho :)
Aquí us deixo un enllaç en el qual trobareu un anàlisi més acurat: pauta.

La banda de los amiguetes

És un programa adreçat als infants de primària tot i que també es podria intentar fer a infantil. A través d'aquest es poden treballar dos àrees: la llengua castellana i el llenguatge musical.  

Aquests recurs ofereix diferents tipus d'activitats, des de les més senzilles com pintar un dibuix fins a escoltar un instrument i identificar el nom.  La navegació és molt senzilla ja que a l'esquerra hi ha un menú per accedir els diferents apartats.


A continuació us deixo una pauta per si voleu més informació.

Memòria musical

Aquest recurs permet treballar la memòria musical d'una forma lúdica i divertida. Aquest programa és una barreja entre un penjat i un memori. L'usuari ha de girar les peces i unir les mateixes notes musicals. A més, també es treballa la percepció musical ja que sonen les notes. La interfície és simple i atractiva i la navegació molt fàcil.


Aquí hi ha l'anàlisi més acurat: pauta.

TONY-B MACHINE

Aquest programa serveix per crear cançons i fer videos a través d'una taula de dj. La interfície és simple i molt atractiva pels usuaris. Està destinat sobretot per cicle superior de primària i secundaria.

A continuació us deixo l'analisi de la pauta.



Programes analitzats per Anaïs Rodríguez

Els contes del Tom i la Laia

És un programa que té com a objectiu treballar la lectura.  Per fer-ho hi ha diferents apartats: un on presenten els protagonistes (en Tom i la Laia) que fan de fil conductor, els quals tenen una llibreta amb tots els seus contes. I un altre apartat, on es troben els contes del Tom i la Laia i al final de cada un hi ha activitats per fer (trencaclosques, relacionar imatge-paraula, sopa de lletres, etc.).

Per saber-ne més d'aquest programa us deixo el següent enllaç on trobareu un anàlisi més detallat: pauta.

El xilòfon galàctic

És un programa destinat als nens i nenes d'infantil i que té com a objectiu treballar la música a través de les TIC. En el programa hi ha el teclat d’un xilòfon i en cada nota musical hi ha un extraterrestre a sobre. El programa et permet crear noves composicions o tocar cançons, conegudes pels nens, proposades en un cançoner.

Podeu visualitzar una anàlisi més completa del programa en la següent pauta.

¡Pará la oreja! ¿Qué instrumento está sonando?

És un programa destinat a nens i nenes de cicle inicial i mitja que té com a objectiu treballar la música a través de les TIC. En aquest, s'ha de reconèixer el so amb la imatge de l'instrument corresponent.

Per saber-ne més, podeu consultar la següent pauta.

JClic Música

El Jclic Música és un programa destinat a nens i nenes d'educació infantil i primer cicle de primària que té com a objectiu treballar la música àmpliament: el so i el silenci, les qualitats del so: intensitat (fort-fluix), duració (llarg-curt), l'altura (agut-greu) i el ritme.

Per saber-ne més podeu consultar la següent pauta.

La Orquesta

La Orquesta és un programa destinat a nens i nenes de cicle inicial i cicle mitjà que té com a objectiu treballar l'orquestra, els instruments que hi trobem en ella, els sons que fan, etc.

És un bon recurs per dur a l'aula si es vol treballar sobre l'orquestra. Per saber-ne més podeu consultar la següent pauta.

1 comentari:

  1. Jorge crec que el programa Incredibox és molt interessant i es pot treure molt de profit :)

    ResponElimina